• NaN

Geen zoekresultaten gevonden voor ' '

Probeer alsjeblieft te zoeken met een ander trefwoord

Prikkeldraad kopen bij Praxis

Puntdraad is in de volksmond beter bekend als prikkeldraad. Het wordt vooral gebruikt om weilanden en natuurgebieden af te bakenen om de dieren in een bepaald gebied te houden. Prikkeldraad wordt ook veel gebruikt in de groenvoorziening of door particulieren om schapen, geiten of andere dieren binnen een afsluiting te houden. Bij Praxis koop je voordelig prikkeldraad met een lengte van 100, 250 en 500 meter.

Prikkeldraad schrikt af

Prikkeldraad is een uitvinding van de Amerikaanse boer Joseph Glidden, die er in 1873 patent op vroeg. Hij bedacht het oorspronkelijk om zijn land te beschermen tegen rondtrekkend vee met een vorm van bedrading die ongewenst bezoek op afstand zou houden. Met een koffiemolen vermaalde hij stukjes ijzer tot weerhaakjes. Deze zette hij vast tussen twee ijzerdraden die hij in elkaar draaide. Het gebruik van prikkeldraad wordt door veel mensen verafschuwd, omdat dieren zich er ernstig aan kunnen verwonden. Prikkeldraad is een goedkope manier van afbakenen van weilanden en tuin, maar er zijn alternatieven die beter voor mens en dier zijn. Als je zeker weet dat je met het puntdraad geen dieren of argeloze kinderen op enig mogelijke wijze zou kunnen verwonden, dan zou je het gebruik van het goedkope prikkeldraad kunnen overwegen. Op eigen grond plaatsen van puntdraad is toegestaan. Als er echter ongelukken mee gebeuren, kan de eigenaar van het prikkeldraad er juridisch op aangesproken worden. In sommige gevallen is er een vergunning nodig voor het plaatsen van prikkeldraad. Informeer bij je gemeente welke regels er gelden.

Diverse materialen voor afbakening bij Praxis

Bij Praxis kun je naast prikkeldraad diverse materialen en ijzerwaren kopen voor het afrasteren van je moestuintje, tuin, weiland en dergelijke. Bij Praxis vind je een ruime keuze aan gaas en hekwerk om schapen, geiten of ander dieren binnen de afrastering te houden. Draadpanelen zorgen voor een duurzame en solide omheining. Zeskantgaas wordt veel toegepast voor het afbakenen van het terrein van pluimvee, honden, vogels en pelsdiertjes. Kom eens langs een van de winkels van Praxis bij jou in de buurt en vraag onze medewerkers naar de verschillende mogelijkheden ten behoeve van afrastering.

Voor de Makers

  • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

  • Gratis retourneren

  • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


© 2023 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten