Ben je op zoek naar een boormachine, maar weet je nog niet welke boormachine het beste bij jou past? Bekijk ons koopadvies.
Sluiten
Advies en informatie nodig? Neem eens een kijkje op onze koopadviespagina over laminaat.
Sluiten

Tappen & snijplaten

Tap of snijplaat kopen bij Praxis

Tappen en snijplaten kopen bij Praxis

Ga je schroefdraad snijden, dan ben je geholpen met onze tappen en snijplaten. Voor deze verzameling doet Praxis een beroep op de specialisten van Kelfort. Hieronder vind je hun beste tappen en snijplaten aan de beste prijzen. Je maakt snel je keuze uit ons volledige aanbod en kunt onmiddellijk online bestellen.

De Praxis tappen en snijplaten

Met de tappen en snijplaten van Kelfort haal je gegarandeerd een betrouwbare partner in huis. Alle producten houden rekening met de geldende DIN normen. Naast manuele tappen en snijplaten bieden we hier overigens ook varianten voor machinaal gebruik aan. De minimale tappen-set bestaat daarbij uit de eerste, tweede en derde tap. Daarnaast bieden we echter ook een drietal grotere sets aan, die je ineens helpen met al je tapwerken. Deze sets zijn 15, 21 of 33-delig en verschijnen in een stevige, metalen cassette. De grootste bevat de drie tappen (in de maten M3 tot M12) en alle bijhorende snijplaten. Er wordt ook een schroefdraad-meter, een tapkruk, een wringijzer en een snijplaat-houder met bijhorende schroevendraaier meegeleverd. Vind je toch niet meteen wat je zoekt? Dan ben je misschien op zoek naar iets anders. Neem in dat geval even een kijkje bij ons gereedschap en installatiemateriaal. Daar vind je namelijk al ons handgereedschap, inclusief onder andere tangen en wringijzers.

Je Praxis tappen en snijplaten gebruiken

Bij het tappen gaat het allemaal om maatwerk. Voornaam is dat je het boorgat kleiner maakt dan de diameter van de tap, zodat je je schroefdraad nog kunt snijden. De tapmaten komen hiervoor overeen met de diameter van het geschikte boorgat: M3 (2,5 mm), M4 (3,3 mm), M5 (4,2 mm), M6 (5 mm), M8 (6,8 mm), M 10 (8,5 mm) en M12 (10,5 mm). Verder kan tappen manueel of machinaal gebeuren. Manueel tappen gebeurt meestal met een set van drie tappen (zeker bij dik materiaal): voor-, midden en nasnijder; eerste, tweede en derde tap. Om te weten welke tap je gebruikt, let je op het aantal ringen op de tap. Bij snijplaten is het voorts belangrijk om weten dat je ze niet los kunt gebruiken. Je hebt een snijraam nodig waarin je ze kunt klemmen. Hiervoor moet je letten op het center-gat (en de V-groef) van de plaat. Het is zo dat de plaat in het raam past. Snijden verloopt verder pas echt vlot met wat snijolie of tapvet.