Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & Installatiemateriaal
 3. Terug naar Elektrisch gereedschap
 4. Terug naar Accessoires
 5. Terug naar Schuurzolen

Schuurzolen

Filteren

Sorteren op:
i

  Verkocht door

  Merken

  Prijs (€)

  tot

  Bezorg- en ophaalopties

  Materiaal

  Toepassing

13 producten
Sorteren op:
i

Wolfcraft rondslijper voor gipskarton 225mm

Wolfcraft rondslijper voor gipskarton 225mm

Thuisbezorgd / Ophalen

24,

99

Bij Praxis vind je de beste en de goedkoopste schuurzolen. Zo heb je altijd de juiste beweging en druk in huis voor je schuurklus. Dat is voornaam, want goed schuurwerk is vaak de weg naar een keurige afwerking van jouw karwei. Bovendien kun je met de juiste schuurzool gerichte vervangingen uitvoeren aan je machine, waardoor je er langer van kunt blijven genieten.

De Praxis schuurzolen

Onze schuurzolen horen uiteraard bij de passende schuurmachines. In onze Praxis shop vind je die machines terug bij het gereedschap en installatiemateriaal, en nog specifieker bij het elektrisch gereedschap. Je vindt er de krachtigste elektrische machines en de voornaamste rotatietypes: banden, excentrisch, multi, delta en vlak. De schuurzolen zelf hebben we ondertussen hier opgenomen, bij onze accessoires. We voorzien de zolen voor machines van Wolfcraft, Sencys, Stanley en Worx. Daarbij kun je kiezen uit ronde, rechthoekige en driehoekige steunschijven. Bijzonder zijn verder de Wolfcraft schuurschijven sets voor metaalbewerking. Deze fiber schijven zijn niet geperforeerd en gebonden met kunsthars. Ze passen op ronde schuurzolen.

Je Praxis schuurzool gebruiken

De keuze van schuurzool hangt af van je klus en ondergrond. Zo hangt je beslissing meteen in grote mate samen met je keuze voor de juiste schuurmachine. Grofweg hanteren kenners de volgende 'indeling'. De vlakschuurmachine (rechthoekige schuurzool) wordt vooral gebruikt voor fijnere afwerkingen (van grotere oppervlakten).

De deltaschuurmachine met driehoekige schuurzool is ideaal voor de fijne afwerking van randen en hoeken. De multi-schuurmachine (met hoefijzervormige schuurzool) dient ook voor fijne afwerkingen. Hij kan zowel grotere vlakken aan als hoeken. Bovendien kun je hier vaak extra hulpmiddelen aanbrengen, die moeilijker te bereiken plaatsen schuurbaar maken.

Voor het zwaardere werk is er vervolgens de excentrische schuurmachine, hoewel die net ook voor bijzonder fijn eindwerk kan worden gebruikt. Bijkomend voordeel is echter dat deze machine ook het verwijderen van materiaal of vreemde lagen goed aankan. Bovendien kun je met deze machine gebogen delen schuren. Tot slot, voor het echte werk, zet je de bandschuurmachine in. Die is bijvoorbeeld geschikt voor (grote) ruwe parketten of voor het verwijderen van oude verflagen en lakken.

Wil je graag nog iets meer weten over het juiste gebruik van de juiste schuurzool? Aarzel niet om je te richten tot onze vakmensen.

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2023 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten