Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & Installatiemateriaal
 3. Terug naar Elektrisch gereedschap
 4. Terug naar Accessoires
 5. Terug naar Las-accessoires

Las-accessoires

Filteren

Sorteren op:
i

  Kleurfamilie

  Merken

  Prijs (€)

  tot

  Bezorg- en ophaalopties

  Materiaal

  Verkocht door

  ROHS keurmerk

  Substantie

  Energiebron aangedreven gereedschap

  Energieklasse

  Met (telescoop)statief

  Geschikt voor wasmachine

  Type handschoen

  Geleverd in opbergmiddel

  Toepassing

  Binnen/buitengebruik
  i

  Breedte (cm)

  Diepte (cm)

  Hoogte (cm)

  Vermogen (W)

136 producten
Sorteren op:
i

Welco kopscherm in gegoten PVC

Welco kopscherm in gegoten PVC

Thuisbezorgd / Ophalen

23,

99

per ㎡ 23,99

Wat is lassen en hoe werkt het?

Lassen is een techniek in de bouw waarbij warmte en druk worden gebruikt om een verbinding tussen twee losse onderdelen tot stand te brengen. Deze geavanceerde techniek wordt veel gebruikt bij schepen en in de werktuigbouwkunde. Door de hitte van het lasapparaat worden vaste vormen vloeibaar en smelten ze aan elkaar. Eenmaal afgekoeld wordt de substantie weer hard en ontstaat er een stevige verbinding tussen de twee componenten. Deze verbinding gaat lang mee en is zeer sterk. Solderen is een soort lassen op klein formaat. Ook hier wordt een draad verhit om te zorgen voor een stevige verbinding, maar een soldeerbout wordt minder heet en is daardoor ook minder krachtig. Lastechnieken kunnen goed worden toegepast op grote oppervlaktes, terwijl soldeertechnieken meer geschikt zijn voor kleine details.

Welke las-accessoires heb ik nodig om te lassen?

Omdat er bij lassen veel gebruik wordt gemaakt van hitte en druk komt er ook een fel licht vrij. Het kan erg gevaarlijk zijn om hier in te kijken, dus heb je altijd een beschermende laskap nodig. Deze kap draag je over je hoofd. Door het ruitje in de kap kun je naar buiten kijken, en deze zwakt het licht af zodat het niet schadelijk is voor jouw ogen. Een andere belangrijke accessoire om te lassen is een lasdraad. Dit draad smelt door de hitte van het lasapparaat en zorgt er voor dat de verbinding stevig is en goed aansluit. Lasdraden zijn verkrijgbaar in meerdere diktes en materialen, waardoor deze zo goed mogelijk passen bij de te lassen componenten. Bij Praxis kun je alle benodigde las-accessoires kopen voor jouw klus. Kom je er niet uit welk materiaal het meest geschikt is voor jouw klus? Onze medewerkers staan u hierover graag te woord met deskundig advies.

Hoe voer ik mijn klus uit met las-accessoires?

Voor je begint met de klus is het van belang om te zorgen dat je de juiste kleding en bescherming draagt om veilig te kunnen werken. Bedenk van te voren goed waar de onderdelen precies aan elkaar moeten, want eenmaal vast krijg je deze moeilijk weer los. Vervolgens kun je het apparaat opstarten en met jouw klus gaan beginnen. Het lasdraad smelt en deze plaats je vervolgens tegen het punt waar de twee onderdelen elkaar moeten raken. Nu komt er een fel licht vrij waar het lasdraad contact maakt met de onderdelen, en beginnen deze aan elkaar te smelten.

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2023 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten