Blokhutten en tuinhuizen: diverse soorten, tips en advies


Blokhutten en tuinhuizen

Je tuin is af, maar het enige wat ontbreekt is een tuinhuisje. Een blokhut of tuinhuis zorgt voor sfeer in de tuin en het grootste voordeel is toch wel de opbergmogelijkheden die je creërt. Ideaal om bijvoorbeeld je kruiwagen, gieter, elektrisch gereedschap en andere tuinbenodigdheden in op te bergen. Praxis heeft een groot assortiment blokhutten, waardoor je altijd de blokhut of het tuinhuis vindt wat past bij jouw wensen en de omvang van je tuin.

Op deze pagina vind je alle informatie je nodig hebt bij het uitzoeken van een blokhut of tuinhuis. Kies je bijvoorbeeld voor behandeld, onbehandeld of een plat dak? Dit zijn slechts een paar opties waar je uit kunt kiezen. Uiteraard krijg je ook informatie over het plaatsen van een tuinhuis, het onderhoud ervan en handige producten voor in je tuinhuisje.

Blokhut of tuinhuisje?

Groot assortiment blokhutten en tuinhuizen bij Praxis

Bij Praxis ben je aan het goede adres voor allerlei soorten blokhutten en tuinhuizen. Iedere tuin vraagt namelijk om een ander soort tuinhuis of blokhut, en jij hebt zelf natuurlijk een aantal eisen qua grootte en het soort dak. Voor welke blokhut of tuinhuis je uiteindelijk kiest heeft voornamelijk te maken met de functie die de ruimte gaat krijgen. Ze worden onder andere gebruikt voor:

  1. Het creëren van extra bergruimte
  2. Klusruimte
  3. Wellnessruimte met bijvoorbeeld een sauna
  4. Speelruimte voor de kinderen

Dit is slechts een kleine selectie van de functies die jij aan je blokhut of tuinhuisje zou kunnen geven. Houd hier echter wel goed rekening mee, zodat je niet voor een te kleine of juist een te grote kiest.

Soorten blokhutten en tuinhuizen
Op praxis.nl vind je een groot aantal verschillende soorten blokhutten en tuinhuizen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een ruimte met een enkele deur of een dubbele openslaande deur. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kun je ook kiezen voor een blokhut waar een overkapping aan vast zit. Op deze manier creëer je een extra overkapt terras in de tuin, waar je gezellige avonden kunt beleven.

Het verschil tussen een blokhut of tuinhuis
In principe zit er nauwelijks verschil tussen een blokhut en een tuinhuis. Het enige verschil zit in de constructie. Blokhutten hebben een stevige constructie, vanwege de manier waarop de blokhut wordt opgebouwd. De opeengestapelde balken, grijpen zich als het ware aan elkaar vast. De constructie van een tuinhuis bestaat uit kaders met planken.

Top 5 meest populaire blokhutten en tuinhuizen

Hieronder vind je een top 5 van de meest verkochte blokhutten en tuinhuizen. Zit hier niet het tuinhuisje of de blokhut tussen waar jij naar op zoek bent? Op onze website vind je een uitgebreid assortiment blokhutten en tuinhuizen.

Klussen voor je blokhut en tuinhuisje

Sedum dak aanleggen

Wil je graag een sedumdak, oftewel een groendak op je tuinhuisje? Bekijk dan deze klus en ontdek hoe je eenvoudig zelf een sedumdak kan aanleggen.

Beitsen van je tuinhuisje of blokhut

Wil je lang van je blokhut genieten? Zorg voor goed onderhoud en maak hierbij gebruik van een beits. Tips nodig voor het beitsen van hout? Bekijk de klus.

Maak je blokhut of tuinhuis af

Op praxis.nl vind je een uitgebreid assortiment blokhutten en tuinhuizen. Velen worden volledig compleet geleverd, echter moet je bij sommige blokhutten of tuinhuizen nog een dakgoot, dak of vloer aanschaffen. Lees de technische specificaties bij een product goed, hierin is namelijk beschreven of het product compleet is. Eventuele aanvullende producten staan hier ook bij, zodat je zeker weet dat je de juiste vloer of dakgoot erbij bestelt.

Vloeren

Veel blokhutten en tuinhuizen worden zonder vloer aangeboden. Let hierop wanneer je een blokhut of tuinhuisje aanschaft. Bij Praxis bieden we vloerpakketten aan, maar je kan uiteraard ook zelf een vloer leggen van beton of betonnen tegels. Een vloer zorgt namelijk voor stabiliteit van de blokhut of het tuinhuis. Op onze website staat bij elke blokhut aangegeven of de vloer erbij wordt geleverd. Bij de technische specificaties vind je de vloer die je kunt gebruiken. Dit geldt ook voor alle tuinhuizen.

Bekijk alle vloeren voor in een blokhut of tuinhuis

Dakgoot

Een dakgoot zorgt ervoor dat regenwater niet langs de wanden van de blokhut of het tuinhuisje kan lopen, waardoor je er langer van kunt genieten. Indien jouw blokhut of tuinhuis niet wordt geleverd inclusief dakgoot, is het niet onverstandig om deze erbij aan te schaffen. Op onze website vind je meerdere dakgotensets waarmee je het behoud van je blokhut of tuinhuisje bevordert. Bij elk product staat aangegeven welke dakgoot je dient aan te schaffen, zodat deze past op je blokhut of tuinhuisje.

Bekijk alle beschikbare dakgoten

Dak

Sommige blokhutten of tuinhuizen worden geleverd zonder dakbedekking, de meeste blokhutten worden geleverd inclusief zwart dakleer. Let hierop bij de aanschaf. Indien je voor duurzaamheid wilt kiezen, dan kun je het beste gaan voor dakshingles, EPDM folie of ALU dakfolie. Op praxis.nl vind je verschillende soorten dakbedekking die geschikt zijn voor jouw blokhut of tuinhuisje, zoals dakpannen, dakshingles en bitumen. De dakbedekking is tevens te verkrijgen in verschillende kleuren.

Alle daken bekijken voor je blokhut of tuinhuis

Onderhoud

Om langer te genieten van je blokhut of tuinhuisje kun je kiezen voor een reeds geimpregneerd exemplaar. Dit scheelt je een hoop onderhoud. Wil je het liever toch zelf doen? Begin dan met een voorbehandeling. Voordat je begint met het opbouwen dien je alle onderdelen te beitsen, dit zorgt voor extra duurzaamheid voor jouw blokhut of tuinhuis. Zodra hij staat behandel je alle onderdelen nogmaals met beits. Je kunt kiezen voor een transparante of dekkende beits.

Beijk alle soorten beits

Handige producten voor in je blokhut of tuinhuisje

Onmisbare producten in je blokhut en tuinhuisje

Ideaal zo'n tuinhuisje in de tuin. Alleen hoe kun je zo efficient mogelijk gebruikmaken van alle ruimte? Kies bijvoorbeeld voor een wandplankensysteem of een opbergrek. Ook erg handig voor in je tuinhuis is verlichting. Zo kun je ook 's ochtendsvroeg en 's avondslaat bijvoorbeeld je fiets vinden. We hebben een aantal handige producten voor in je tuinhuis en blokhut hieronder op een rij gezet.

Vloertegels

Geen beton storten? Een andere optie is een vloer van betontegels. Deze zijn extra sterk en kleurvast.

Meer informatie

Wandhaken

Hang bijvoorbeeld je parasol op met wandhaken. Wandhaken zijn onmisbaar in je blokhut of tuinhuis.

Meer informatie