Mobiroof groendak 54 x 54cm

  • Groene en strakke uitstraling
  • Isolerende werking
  • Waterbuffer
  • Onderhoudsarm
  • Bescherming van de dakbedekking tegen UV
  • Zeer eenvoudig te plaatsen
  • De cassettes zijn herplaatsbaar

Toon specificaties
Nog niet gevonden wat je zoekt? Bekijk meer:
DakpannenMobilane producten
Praxis, voor de makers
Achteraf betalen mogelijk
90 dagen bedenktijd
Gratis retourneren in één van onze 195+ winkels

Wat zijn de specificaties?

In verstedelijkte gebieden is het moeilijk om een groene omgeving te creëren. Toch hoef je hier geen jaren op te wachten dankzij het MobiRoof dakbegroeningssysteem. De kant en klaar cassette is voorzien van speciaal substraat en 6-8 verschillende sedum soorten. MobiRoof is eenvoudig aan te brengen door de cassettes aan elkaar te klikken.
Het unieke lichtgewicht cassettesysteem (54x54x9 cm) is voorzien van een speciaal substraat voor drainage en opslag van regenwater. De retentiecapaciteit bedraagt ca. 20 liter per m2. Het lichte gewicht en de afmetingen maken het mogelijk om het zelfs aan te brengen op je garage, carport, uitbouw, tuinhuisje en dergelijke.

Voordelen:
» Kant en klaar, voorzien van substraat en sedum
» Isolerende werking zowel in de zomer als in de winter
» Vertraagt en vermindert de afvoer van regenwater
» Verlenging van de levensduur van de dakbedekking
» Zorgt voor zuivering van regenwater
» Draagt bij aan vermindering van CO2
» Draagt bij aan vermindering van fijnstof
» Heeft een geluiddempende werking
» Kan zowel op vlakke als lichthellende daken
» Eenvoudig te verwijderen bij eventuele lekkage
» Verhoogt de waarde van het pand
» Eenvoudig te plaatsen
» Onderhoudsarm
» Geschikt voor maatwerk

Het Mobiroof systeem bestaat uit een cassette van geregenereerd niet toxisch polypropyleen. Elke cassette bevat 5 tot 8 verschillende soorten voorgekweekte Sedum. De cassettes zijn, bij uitlevering, voor minimaal 80% begroeid. Gewicht bedraagt ca. 38 kg / m2 droog en ca. 58 kg / m2 indien volledig verzadigd.
Toepassing van het Mobiroof systeem kan zowel op vlakke daken als op daken met een lichte helling (tot ca 10°) zonder extra voorzieningen. Bij toepassing op daken met een grotere hellinghoek adviseert Mobilane een voorziening tegen afschuiven aan te brengen (bijvoorbeeld een Lprofiel of regelconstructie). De toplaag van het dakbedekkingssysteem dient wortelgroeibestendig te zijn, indien niet het geval is dient een damp-open wortelwerend doek toegepast te worden.

Irrigatie is in het Nederlandse klimaat in principe niet nodig. In extreme gevallen van droogte (> 4 weken) is irrigatie gewenst. Bij voorkeur licht bemesten in het voorjaar (april-mei) met een langzaam vrijkomende meststof welke geschikt is voor toepassing op Sedum daken. Er dient 1 à 2 maal per jaar onderhoud te worden uitgevoerd, wat o.a. bestaat uit een algemene controle en het snoeien/knippen van de Sedum in het najaar.

EAN: 8718819891444

Lengte
54 cm
Breedte
54 cm
Hoogte
9 cm
Gemakkelijk thuisbezorgd

aanbevolen accessoires