• NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Bouwmaterialen
 3. Terug naar Bouwbenodigdheden
 4. Terug naar Tape & lijm
 5. Terug naar Plakband

Plakband

Filteren

Sorteren op
i

  Kortingsacties

  Merken

  Prijs (€)

  tot
14 producten
Sorteren op:
i

Command™ bevestigingsstrips middelgroot en groot

Command™ bevestigingsstrips middelgroot en groot

Thuisbezorgd / Ophalen

14,

99
Tesa afplaktape lakverf 25m x 30mm

25%

korting

Tesa afplaktape lakverf 25m x 30mm

Bestel & Haal op

7,

99

5,

99

Plakband kopen bij Praxis

Met het plakband van Praxis kun je allerhande voorwerpen permanent of tijdelijk aan elkaar vast maken. Praxis heeft plakband in verschillende breedtes en sterktes, zodat er voor elk doeleinde wel het juiste plakband of tape beschikbaar is. Wist je dat het plakband uitgevonden werd in 1926 en wel door Richard Drew, een medewerker van de Minnesota Mining and Manufacturing Company, een groot technologyconcern bekend onder de naam 3M? Sinds die tijd heeft het plakband vele ontwikkelingen doorgemaakt en hebben we nu keuze uit verschillende soorten en merken plakband of tape met enkelzijdige plaklaag en dubbelzijdige plaklaag. Bij Praxis koop je alle soorten plakband voor de kleinste prijs, waaronder dubbelzijdige tape, duct tape of zelfs technische tape.

Alle soorten plakbanden bij Praxis

Praxis heeft voor elke klus het juiste soort plakband, of je nu iets wilt herstellen, vastmaken, afplakken, bevestigen, verstevigen. Wij verkopen diverse bekende merken plakband en tape van onder andere Tesa en Pritt. De Tesa afplaktapes zijn geschikt voor het verven met lak en vernis. Ze kunnen gebruikt worden op gladde ondergronden en zorgen voor een strakke afwerking. De powerstrips van Tesa hebben een grote draagkracht. Je kunt ze gebruiken voor het permanent ophangen van objecten in de keuken en badkamer of voor tijdelijke bevestiging van spullen onderweg. Voor het ophangen van lichte voorwerpen, zoals posters of ansichtkaarten aan ramen en deuren biedt het merk Pritt snelle en goedkope mogelijkheden met de Pritt poster buddies. Dit zijn een soort kneedgummetjes die zich op gladde oppervlakten weer heel makkelijk laten verwijderen.

Zo werkt plakband

Plakband bestaat uit 2 lagen, een plastic laag en lijmlaag. De lijmlaag is in het begin vloeibaar, maar droogt na enige tijd uit. Dit is de reden waarom plakband of tape niet eeuwig kan plakken. De lijm van plakband op tape hecht zich het beste op en ruw oppervlak. Hoe ruwer het oppervlak, hoe beter het plakband blijft plakken. Natuurlijk kun je ook op vlakke en gladde oppervlakten plakband gebruiken. Het voordeel is dat je het plakband dan relatief eenvoudig weer kunt verwijderen, zonder het oppervlak te beschadigen. De reden dat plakband niet aan de rol plakt, komt door het laagje dat zo glad is. De tape laat hier makkelijk los van de rol, waardoor je er steeds het gewenste stuk tape van af kunt knippen. Het laatste stukje van de rol, waar karton zit, laat niet meer los. Praxis heeft overigens ook plakband in het assortiment dat zonder schaar gebruikt kan worden. Door de gekartelde randen is dit plakband snel en losjes met de hand te scheuren.

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


© 2023 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten