image_1

Shell afdichtmiddel Wet Seal & Fix zwart 310ml

 • Geschikt voor natte ondergronden
 • Waterdichte verbinding

Toon specificaties
Productomschrijving
Zorg voor een ijzersterke verbinding met Shell Tixophalte dichtingskit. De kit is te gebruiken op natte onergronden en ideaal voor het waterdicht afwerken van voegen, naden en meer.

De kit kan gebruikt worden voor verkleven van bitumineuze dakbedekkingen (inclusief APP- en SBS-gemodificeerde bitumen). Lijmen van EPS, PUR, PIR isolatieplaten en foamglass op metalen (geprofileerde Sendzimir verzinkte platen), hout en minerale ondergronden. Het waterdicht afwerken van voegen, naden en aansluitingen van dakranden, schoorstenen, lichtkoepels, dakdoorvoeringen. Inplakken van waterafvoeren en grindbakken. Dichten van lekken en uitvoeren van (nood)reparaties zelfs op natte ondergronden. Bevestigen van loodslabben, opstanden tegen binnenspouwblad en plakken van randstroken bij opgaand gevelwerk.

Verwerk de kit met een hand- of persluchtpistool. Een schone spuitmond is belangrijk voor een gelijkmatige dosering. Zorg dat de zuiger en de zuigerwand van de persluchtpistolen goed ingevet houden. Om hechting op een natte ondergrond te verkrijgen moet de afstand tussen de ondergrond en de spuitmond zo klein mogelijk en niet meer dan 3 mm zijn. De lijm in rillen/strepen of spotsgewijs aanbrengen, zodat het oplosmiddel kan verdampen. Factoren als temperatuur van de ondergrond, permeabiliteit van de te verkleven materialen en de laagdikte bepalen de open tijd en de uithardingssnelheid. Direct na het aanbrengen is de kleefkracht meestal voldoende om een geringe belasting te kunnen weerstaan. Maximale sterkte wordt na volledige uitharding bereikt. Het resultaat van de lijmverbinding is in sterke mate afhankelijk van de uitvoeringsomstandigheden. Plaats kokers/worsten niet in de zon of bij een warmtebron. Zorg tijdens het verwerken voor goede ventilatie. Shell Tixophalte kan gebruikt worden voor het verlijmen van kunststoffen zonder weekmakers. De verdraagzaamheid met polystyreen kan verschillend zijn. Bij grote laagdikten en hoge temperaturen kan het oplosmiddel aantasting en onthechting veroorzaken. Shell Tixophalte is niet overschilderbaar.

EAN: 8711533020565

Specificaties
 • Technische kenmerken
  Maximale temperatuurbestendigheid
  110 °C
  Schimmelwerend
  Nee
  Zuurvrij
  Nee
  Elastisch
  Ja
  Vochtwerend
  Ja
  UV-bestendig
  Nee
 • Uiterlijke kenmerken
  Kleurfamilie
  Geel
  Werking
  Dichtend
 • Gebruiksgemak
  Overschilderbaar
  Nee
GHS02
Signaalwoord
Waarschuwing
Gevarenaanduiding
Ontvlambare vloeistof en damp.
Voorzorgsmaatregelen
Verwijderd houden van warmte / vonken / open vuur / hete oppervlakken. Niet roken. Beschermende handschoenen / beschermende kleding / oogbescherming/gelaatsbescherming dragen. Bij contact met de huid (of het haar): verontreinigde kleding onmiddellijk uittrekken - huid met water afspoelen/afdouchen. Bij huidirritatie of uitslag: een arts raadplegen. Op een goed geventileerde plaats bewaren. In goed gesloten verpakking bewaren. De inhoud en / verpakking verwerken volgens de plaatselijke / regionale / nationale / internationale voorschriften.

Alternatieven