Ben je op zoek naar een boormachine, maar weet je nog niet welke boormachine het beste bij jou past? Bekijk ons koopadvies.
Sluiten
Advies en informatie nodig? Neem eens een kijkje op onze koopadviespagina over laminaat.
Sluiten

Boormachine advies en informatie

Welke boormachine past het beste bij jou en waar moet je allemaal op letten bij het kopen van een boormachine? Wij helpen je graag op weg!

Boormachines in verschillende soorten en maten

Als je wilt gaan boren of schroeven, is een boormachine zeker een must. Maar waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van een boormachine en welke soorten zijn er? Op deze pagina zetten we dit allemaal voor je op een rij en maken we de keuze iets gemakkelijker.
Bekijk alle boormachines

De verschillende soorten boormachines

Afhankelijk van je doel en hoe vaak je de machine gebruikt, kun je een keuze maken tussen verschillende boormachines.

Accuboormachine

Een accuboormachine kun je onderverdelen in accuschroevendraaier, accuschroefboormachine, haakse accuschroefboormachine en een accuklopboormachine. Met een accuboormachine heb je geen last meer van vervelende snoeren. Lees het koopadvies accuboormachines voor meer informatie.

Kolomboormachines

Met een kolomboormachine kun je erg nauwkeurig grotere gaten door hout, kunststof en metaal boren. De machines zijn eenvoudig in gebruik en zijn verkrijgbaar in kleinere versies, die tafelkolomboren worden genoemd. Deze kun je gemakkelijk bevestigen aan bijvoorbeeld een tafel of werkbank.

Hak- en breekhamers

Hak- en breekhamers zijn een combinatie van een hamer en een beitel. Deze machines zijn daarom erg geschikt om tegels te verwijderen, een muurtje af te breken of gesteente los te maken. Je kunt hak- en breekhamers gemakkelijk instellen op de juiste stand voor grove of juist nauwkeurige klussen.

Boorhamer

Met een boorhamer kun je naast boren in hardere steensoorten, ook boren in beton. Met sommige boorhamers kun je ook beitelen. Je kunt bij deze boorhamers het draaimechanisme uitschakelen, waardoor de boorkop alleen maar hamert en niet meer draait. De slagkracht van een boorhamer wordt uitgedrukt in joule. Voor lichtere klussen (boren tot 20 millimeter) kun je een machine met minder dan 2 joule gebruiken. Voor gemiddelde boorklussen (boren tot 24 millimeter) heb je een machine met 2 tot 3 joule nodig. Voor zware klussen (boren tot meer dan 24 millimeter) is een boorhamer met meer dan 3 joule geschikt.

Klopboormachine

Doordat een klopboormachine ronddraait en in de lengterichting heen en weer beweegt, boort hij met meer kracht. Met deze machine kun je dus ook wat zwaardere klussen doen, zoals het boren in gips, metaal of wat hardere steensoorten. Over het algemeen geldt dat je voor algemene boorklussen, zoals het af en toe boren van gaten met verschillende diktes, een klopboormachine met 600 tot 900 watt nodig hebt. Voor zwaardere boorklussen, zoals het regelmatig boren van grotere gaten in bijvoorbeeld hardere steensoorten, heb je een klopboormachine met meer dan 900 watt nodig.

Top 5 verschillende boormachines

Bekijk hieronder de top 5 accuboormachines. Ben je benieuwd naar al onze boormachines?

Waar moet je op letten bij een boormachine?

Maximaal koppel

Het maximaal koppel staat voor de kracht van de machine. Dit wordt gemeten in newtonmeter (Nm). Hoe hoger het koppel, hoe sterker de boormachine is. Een boormachine met een hoger koppel kan beter dikke schroeven indraaien en grotere gaten boren. Ook kan een machine met een hoger koppel door harder materiaal boren.

Opbergkoffer

De meeste boormachines worden met koffer geleverd. Als je een boormachine zonder koffer aanschaft, kan het toch verstandig zijn er apart een koffer bij te kopen. Zo kun je je boormachine altijd netjes opbergen en voorkom je gevaarlijke situaties, omdat bijvoorbeeld kinderen hem in handen kunnen krijgen.

Boor- en bitset

Als je een boormachine zonder meegeleverde accessoireset hebt gekocht, is het verstandig om nog een boor- en bitset aan te schaffen. Hierin zitten verschillende boren en bits. Zo heb je voor elke klus het juiste gereedschap en kun je alles goed opbergen.

Services voor boormachines

Thuisbezorgen

Laat je producten thuisbezorgen. Dat scheelt een hoop gedoe!