Deze sport is een echte teamsport en wordt gespeeld in teams van elf personen. Elke speler speelt op een andere positie in het veld. Iedereen in het team heeft een eigen taak en er moet veel worden samengewerkt om goede punten te kunnen scoren. De keeper heeft de meest bekende positie in het veld. Deze staat in het goal met als doel om alle ballen van de tegenpartij tegen te houden. Wanneer zijn teamleden niet goed spelen krijgt de keeper veel meer ballen op zich af die hij moet stoppen en blijft het gelijk spel omdat het team dan ook niet kan scoren bij de tegenpartij. Goed werken als een team is bij meerdere sporten belangrijk om tot een goed resultaat te komen. Hou je van een balsport in teamverband, maar speel je liever met je handen? Dan is basketbal de ideale sport voor jou.

Sportartikelen voor voetballen

Deze sport is ideaal voor als je even je energie kwijt wilt. Je moet er wel veel voor rennen en daardoor is het goed voor je conditie. Door goed met elkaar te spelen probeer je zo veel mogelijk ballen in het net van de tegenstander te schieten. De scheidsrechter houdt in de gaten of alles netjes verloopt en geeft straffen als dat nodig is. Sportief spel en respect is bij deze sport erg belangrijk. Om echt goed te kunnen spelen moet je veel trainen en vooral erg veel plezier hebben in wat je doet. Een coach help je hierbij en zorgt er voor dat het hele team beter wordt. Voor alle sportartikelen voor deze leuke balsport en voor alle andere sporten kun je even op de site kijken of binnen lopen bij en Praxis vestiging.

Hoe speel ik voetbal?

Het spel wordt gespeeld vanuit elf posities. Waar je staat in het veld bepaald veelal hoe je moet spelen. De posities zijn; Keeper, rechtsback, voorstopper, laatste man, linksback, rechtshalf, centrale middenvelder, linkshalf, rechtsbuiten, spits en linksbuiten. Elke plek in het veld is belangrijk voor het team. Door goed samen te werken kunnen veel goals gescoord worden. Voor meer informatie over al jouw balsporten ga je natuurlijk naar een Praxis vestiging bij jou in de buurt.