Ben je de gelukkige bezitter van een sauna in of bij je huis, of wil je er eentje bouwen? Dan kun je in het assortiment alle benodigdheden hiervoor vinden. Met het ruime assortiment aan sauna accessoires kun je jouw eigen huis in een mum van tijd ombouwen tot een kleine maar luxe spa. Om comfortabel te kunnen zitten in de sauna, kun je bij Praxis allerlei soorten banken kopen, in diverse maten. Deze zijn gemaakt van speciaal saunahout. Dit is vrij van roest en splinters, heeft een gering warmtegeleidingsvermogen en is niet gemaakt van tropisch hardhout. Ook vind je deuren en sloten bij de sauna accessoires van Praxis, zodat je de warmte goed binnen kunt houden. Zowel online als in de winkels van Praxis kun je ook terecht voor allerlei kleinere sauna accessoires, zoals thermometers, zandlopers, rug-, hoofd- en lendesteunen, wandrekken en matten. Voor het schoonmaken van je sauna kun je bovendien speciaal schoonmaakmiddel aanschaffen. Om je sauna nog luxer en weldadiger te maken, kun je bovendien bij Praxis terecht voor massageborstels, voetenteiltjes en luidsprekersets die geschikt zijn voor gebruik in deze omgeving. Zo kun je ook nog eens genieten van ontspannende muziek terwijl je heerlijk geniet in de warmte.

Sauna accessoires toevoegen aan je sauna - wat heb je nodig?

Heb je net bij Praxis een sauna gekocht, dan wil je hier natuurlijk snel gebruik van kunnen maken. Het is slim om even goed te kijken en na te denken voordat je overgaat tot het aanschaffen van sauna accessoires. Meet de lengtes en hoogte van de sauna goed op voordat je bijvoorbeeld bankjes gaat aanschaffen. Hier kun je bijvoorbeeld een rolmaat voor gebruiken. Voor het bevestigen van deuren is het vaak nodig om wat gaatjes te boren met behulp van bijvoorbeeld een boormachine. Ga je rekjes aan de muur bevestigen en wil je er zeker van zijn dat deze mooi recht komen te hangen? Maak dan gebruik van een waterpas. Voor de bevestiging van bijvoorbeeld een thermometer kun je vaak wel volstaan met een hamer en spijkers. Een belangrijke sauna accessoire is de hygrometer, hiermee meet je hoe vochtig de lucht is in je sauna. Hoe warmer de sauna, hoe lager de luchtvochtigheid. Met een hygrometer en een temperatuurmeter kun je zo precies het juiste klimaat van je sauna bepalen.

Sauna accessoires bevestigen - hoe doe je dat handig?

Een sauna is vaak een relatief kleine ruimte, dus is het verstandig om goed te kijken waar en hoe je accessoires bevestigt. Stel je voor hoe je wilt kunnen bewegen en meet alles goed na voordat je begint.