Filteren

 • Geschikt voor grootte ruimte
 • Geluidsdrukniveau
 • Koelvermogen (BTU)
  Het getal dat bij BTU (British Thermal Unit) staat bepaalt hoe krachtig een airco is. Dit noemen we ook het koelvermogen. Hoe meer BTU, hoe groter het oppervlak dat de airco kan koelen. Zo koelt een airco met een bovengemiddeld BTU ruimtes tussen de 100 en 150 m³. Uitgebreid advies nodig? Kijk dan hier.
 • Merken
 • Prijs (€)
 • Energieklasse
 • Met afstandsbediening
 • Met verwarming
 • Maximale vermogen (W)
 • Kleurfamilie
 • Met Wi-Fi
 • Bezorg- en ophaalopties

Een mobiele airco kopen doe je bij Praxis

Ben je op zoek naar een kleine airco die je makkelijk kunt verplaatsen? Wat dacht je er dan van om een mobiele airco te kopen? Een mobiele airconditioner is voorzien van wielen waardoor je de airco gemakkelijk kan verplaatsen, zodat je verkoeling hebt waar je maar wilt. Een mobiele airco is ideaal wanneer je op zoek bent naar een airco in de slaapkamer, maar niet een hele installatie wilt aanschaffen. In Nederland is het natuurlijk niet het gehele jaar door warm. Daarom is het juist fijn dat je de portable airco weer kan opbergen na een warme zomer. Zo zit je niet het hele jaar door tegen een airco aan te kijken. 

Hoe werkt een mobiele airco?

Er wordt vaak gevraagd of er ook mobiele airco’s zijn zonder slang. Als je hier naar op zoek bent, kun je beter bij de luchtkoelers kijken. Een mobiele airco staat er namelijk juist om bekend dat het een slang heeft. Om de lucht te koelen, zuigt een mobiele airco eerst alle warme lucht op om deze vervolgens via de afvoerbuis naar buiten af te voeren. Bij deze portable airco’s is het dus belangrijk dat je ‘m dicht bij een raam zet, zodat je de slang door de raamopening heen kunt doen. Als je het vervelend vindt dat er warme lucht door de kieren heen komen, is het verstandig om de kieren bij het raam te dichten. Veel mobiele airconditioners vangen de condens van de vochtige lucht op in een condensbak, deze moet je dus regelmatig legen. Ben je benieuwd naar de verschillen tussen een luchtkoeler en een mobiele airco? Lees dan ons artikel over luchtkoelers

De verschillende soorten mobiele airconditioners 

Bij Praxis kun je verschillende soorten mobiele airco’s kopen. Om er eentje te vinden die bij je past, is het goed om jezelf af te vragen of je tegen een beetje geluid kunt. Sommige airco’s kunnen namelijk flink wat herrie maken. Als je liever een stille mobiele airco hebt, is het goed om de specificaties goed te bekijken. Zo hebben we bijvoorbeeld een super stille mobiele airco van Delonghi. Om nog meer van dit soort varianten te vinden, is het belangrijk om te kijken naar het aantal decibel. 

Denk je dat je een portable airco überhaupt te luidruchtig voor je is? Dan kun je beter naar split airco’s kijken. Wat ook goed is om in je achterhoofd te houden, is om te kijken hoeveel BTU een airco heeft. Je hebt namelijk gemiddeld 136 BTU nodig om 1m³ te koelen. Goed dus om eerst even deze rekensom te maken! Ben je naast airco’s ook benieuwd naar ons assortiment aan ventilatoren? Bekijk dan ook eens onze vloer ventilatoren, tafelventilatoren, staande ventilatoren, torenventilatoren en plafondventilatoren

De beste mobiele airco’s van merken, zoals Eurom en Delonghi

We snappen het dat je natuurlijk de beste mobiele airco wilt. Daarom verkopen we alleen maar topmerken bij Praxis! Wat dacht je bijvoorbeeld van een Eurom mobiele airco? De airco’s van Eurom staan bekend om hun goede prijs-kwaliteit verhouding en ze zien er ook nog een gelikt uit. Ook de mobiele airco’s van Delonghi zijn van hoge kwaliteit en stellen zelden teleur. Voor welke airco ga jij?

Mobiele airco aanbieding? Houd deze pagina in de gaten!

Ben je op zoek naar een mobiele airco aanbieding? Dan ben je bij Praxis aan het juiste adres! Er zijn namelijk vaak genoeg aanbiedingen te vinden op deze pagina of in onze folder. Zo vind je toch een goedkope mobiele airco zonder in te leveren op kwaliteit. Win-win dus!