Filteren

  • Merken
  • Prijs
  • Serie
  • Kleur
27 producten

Farm sierband zwart
Farm sierband zwart
Plakroedes
Wie houdt er nu niet van de klassieke, veelal romantische look van een mooi raamkozijn of deur met daarin een nette kruisroede? Je hebt wellicht al eens verlangend naar de nette kleine ruitjes in een monumentaal pand gekeken, met de wens dat je hetzelfde bij je eigen woning kon bereiken zonder ingewikkeld gedoe met op maat gemaakte ruiten of een dure timmerman. Plakroedes stellen je in staat om hetzelfde resultaat te bereiken, zónder dat je speciale ruiten, kozijnen of ander materiaal nodig hebt. Waar kan je plakroedes kopen? Bij Praxis natuurlijk!

De voordelen van plakroedes

Een plakroede is simpelweg een kruisroede die óp een bestaande ruit geplaatst wordt, zonder dat de ruit zelf in kleinere delen verdeeld hoeft te worden. In het verleden was deze verdeling noodzakelijk om een grote lichtinval te creëren. Men was nog niet in staat om grote ramen te fabriceren, dus door middel van kruisroedes werden meerdere kleinere ramen tot één geheel gemaakt. Omdat deze noodzaak niet langer bestaat, is het nu veelal voordeliger om een groot raam door middel van plakroedes van dezelfde look te voorzien. Deze zijn snel en gemakkelijk te plaatsen door zelfs de meest onervaren klussers. Het uiteindelijke resultaat is bijzonder decoratief, maar toch bijzonder betaalbaar. Een goedkope plakroede ziet er voor kijkers immers niet anders uit dan prijzige professioneel geplaatste kruisroedes. Daarnaast blijft de isolatiewaarde van je beglazing intact, waardoor je esthetische raamdecoratie niet ten koste van je energierekening gaat.

Plakroedes aanbrengen: Hoe doe je dat?

Of je nu een plakroede aanbrengt op een binnendeurvoordeur of een raam, de procedure is in de meeste gevallen gelijkt. Wanneer je zelfklevende roedes hebt aangeschaft, zorg je voor een droge schone ondergrond waarop je deze voorzichtig aanbrengt. Moet je zelf voor de kleefstof zorgen? Dan vind je veelal op de verpakking of instructies van je aankoop de meest geschikte kit of lijm benoemd.